♥VIP's Blog♥: MONOPOLY TERMAHAL Di DUNIA! <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7830240532275576651\x26blogName\x3d%E2%99%A5VIP\x27s+Blog%E2%99%A5\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://vipsprivateproperty.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://vipsprivateproperty.blogspot.com/\x26vt\x3d-1904170062632044397', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
♥Best View♥
Click to go HOME!

Vip's Private Property ♥♥♥
Come in the evening, come in the morning, Come when expected, come without warning; Thousands of welcomes you'll find here before you, And the oftener you come, the more I'll adore you.
-Irish Ryhme-


Lots of things go unquestioned. Lots of things unanswered. Some feelings are burried alive. Some are born dead. "THIS IS LIFE"


"HURT me with the TRUE, but NEVER EVER comfort me with a LIE"

The longer you stay Single, the longer you become a public temptation and a potential threat to other's relationships! =p


enjoy reading my blog guys! and do come again for the next post! n i promise u the better post next time u visit again! c(=


♥Vip's Visitors♥
staring at me! *blush*
♥The Princess♥
hye, im the owner of the blog. just call my nick VIP. ^_^ Writing blog is one of my fav inda free time, and also visiting some of the cool blogs! just for inspiring myself. so be aware if im walking on your blog, i stalk coz i care! ngeh ngeh ngeh..

♥Current Status♥
lalala~ hari2 blogging! ^_^

♥Vip's archives♥
January 2010 February 2010 March 2010 April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 December 2010 January 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 January 2012 February 2012 April 2012

♥Vip's follower♥


Graduation~♥
Working Life~♥
Insya'Allah 1 DAY~♥
♥Vip's links♥
made by Leelou made by Leelou made by Leelou
♥Vip Luv them!♥
=andthenameisyanie.blogspot.com=

=azyreiza.blogspot.com=

=bnsyg-stories.blogspot.com=

=cektipah.blogspot.com=

=jiwahatihijau.blogspot.com=

=khadijahkhamis.blogspot.com=

=meilao9789.blogspot.com=

=mizasaki.blogspot.com=

=sekadarhiasan.blogspot.com=

♥Vip's Music♥


♥Click Click!♥
♥Live Traffic♥
MONOPOLY TERMAHAL Di DUNIA!
Monday, October 18, 2010, 1:49:00 PM
pernah tak korang main monopoly? mesti korang teringat kan duit2 palsu dalam monopoly tu kan, yang boleh membuatkan korang jadi jutawan dalam sekelip mata! dulu mase zaman budak2 ske gak maen monopoly ni, hahaha. ok la kat cni cik vip nak share kisah benar pasal game monopoly ni. hikhikhik..

set monopoly diatas dianggarkan bernilai $ 2juta oleh Wall St. dan telah diiktirafkan sebagai set monopoly termalal di dunia. set monopoly yang custom-made ini telah direka oleh seorang jeweller dari San Fransisco bernama Sydney Mobell. Mobell mendapat idea untuk mereka set ini pada tahun 1980 selepas beliau mendengar mengenai sebuah pertandingan Monopoly di London. Hanya memerlukan masa setahun untuk menyiapkan set istimewa ini, dan ia hanya pernah dimainkan sekali, dalam sebuah pameran antara Mobell dan bekas Perdana Menteri British Edward Heath. 

kenape set Monopoli ini mahal sangat? ia terbuat daripada emas 18 karat sebagai permulaan, dengan papan permainan yang dihiasi dengan 165 permata. Dua biji dadu yang bernilai $ 10,000 (kalau jual comfirm da bule kawen..wiwiwiwi), dan 42 berlian untuk number di setiap dadu tersebut. 

menurut Mabell juga, set ini hanya ditayangkan untuk pameran sahaja, dan bukan untuk dijual. hehe, so orang2 kaya kat luar sane yang suke main monopoly ini, jangan la bermimpi nak beli set ni. sebab Mabell tanak jual pon! hikhikhik. ok dats all~ bye!

Labels:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...